Betere Dingen

| 18-05-2008 17:40Wohnung!

Gisteren was het dan zover: mijn eigenste Wohnung heb ik betrokken. Dat heb ik niet alleen gedaan. Mijn ouders zijn met een bus vol spullen hierheen gekomen en Roos kon mooi met hen meeliften. Dubbel feest dus.

's Ochtends ben ik nog de stad in geweest om te shoppen. Er was wat extra (veganistisch) voedsel nodig voor de gasten (hoewel pa en ma uiteindelijk een pizzaatje in de stad hebben gegeten) en ik heb een Waschmaschine en DSL besteld. De Waschmaschine komt hopelijk eind komende week en het DSL kan 2 a 3 weken duren, maar dan heb je ook wat. Het is hier niet te doen een DSL abonnement te vinden zonder aansluiting op het vaste Duitse telefoonnetwerk. Naja, nu kom ik ook in het Duitse telefoonboek, en dat is ook wel een grappig idee.

Rond een uur of twee was het busje hier, bijna een uur eerder dan aangekondigd, dus ik moest ineens opschieten. We hebben eerst alles bij mijn nieuwe appartementje uitgeladen en een aantal nieuwe meubels in elkaar geschroefd. Pa en ma hadden natuurlijk zonder mij in te lichten een bed met matras, een ladenkastje voor hangmappen, een tafeltje 'Erik' en een werkblad gekocht. Van Marleen en Marcel kreeg ik de oude Billy en een sportfiets, dat is hier toch een stuk geschikter dan mijn herenfiets. Van mijn oude kledingkast ontbrak helaas een onderdeel dat ongeveer de helft van het gewicht draagt, dus die hebben we maar niet in elkaar gezet. Die heet trouwens Sonja, dus in dit illustere gezelschap hoef ik mij niet eenzaam te voelen.

Daarna hebben we de laatste dingen uit het Gasthuis van de Universiteit gehaald en het afval getrennt in de daarvoor bestemde bakken gedeponeerd. Dat is ook nog een hele (denk)sport. 's Avonds hadden Roos en ik samen de tijd om wat bij te komen en gezellig te doen. Dat is beide zeer goed gelukt.

Vanochtend was er koffie, heel veel koffie, want de thermosfles moest gevuld worden voor de terugweg. En er was afscheid. Gelukkig zei ik Roos vrijdag weer.

Ik had verwacht dat de ruimte best klein zou zijn voor al mijn dingen, maar het valt mee. Er kan nog een beetje gedanst worden, eventueel. Mocht ik dat willen, natuurlijk. Doordat Sonja nog niets presteert staat een hoop van de kleding nog in dozen en zakken op de grond, dat komt wel goed. Van de rest van het interieur had ik een paar geinige fotootjes gemaakt en die staan heel fijn op de laptop in huis en niet op de USB stick die ik hier bij me heb...

Wat ik onderweg nog gefotografeerd heb is het straatnaambordje:Ik woon in het gelige gebouw daar achter die Canadese boom in het Obergeschoss. Het grappig is dat hier in Marburg onevenredig veel blinden rondlopen en daar heb ik mij al meerdere malen over verbaasd. Als je nu dat bordje goed leest zou je kunnen vermoeden dat Carl Strehl een van de redenen daarvoor is.

Hier is inmiddels de rest van het beeldmateriaal...

Mooi om te lezen hoe je door je familie en Roos zo goed wordt geholpen en ondersteund. Ik ga de voorgaande posting nog even lezen, dan ben ik weer helemaal bij! Succes met alles!
Tjitse Leemhuis (URL) - 18-05-’08 22:02

Prachtig uitzicht trouwens!!
Tjitse Leemhuis - 19-05-’08 12:56

Je, fijn he! 's Nachts wordt het slot ook mooi uitgelicht, maar mijn simpele camera kan dat niet vastleggen helaas, misschien als ik een statief heb...
marius - 19-05-’08 14:32

En nu vraag ik mij ineens af of het ladenkastje met hangmap optie misschien Erik heet en het kleine tafeltje niet... Hmmm, dat gaan we opzoeken.
marius - 19-05-’08 14:34

Ja, je hebt gelijk. Het kastje heet Erik en het kleine tafeltje Lack.De gebruiksaanwijzing en het plankje van Sonja kommen a.s. weekend jouw kant op zodat Sonja je weer van dienst kan zijn.
anke - 20-05-’08 23:22

Soms ben ik wel goed voor Marius. ;-)
Viviane - 21-05-’08 13:18

Roos mag ook . . .
Roos - 21-05-’08 13:18

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.