Betere Dingen

| 24-08-2008 15:18Druck beschäftigt

De afgelopen twee weken zijn nogal druk geweest. Komende vrijdag is de deadline voor een special issue van het wetenschappelijke tijdschrift 'Journal of Visual Cognition' waarin mijn professor en ik graag een artikel willen publiceren. Om onze mede auteurs in München en Osnabrück nog een beetje de tijd te geven wijzigingen/verbeteringen voor te stellen hebben we geprobeerd afgelopen week een compleet manuscript te maken en op te sturen. Dat is gelukt, op vrijdag om half vier. De laatste meting was op 5 Augustus en van 11 tot en met 14 Augustus was ik op cursus, dus in 9 werkdagen en twee weekenden hebben we alle analyses gedaan, grafieken gemaakt en er een verhaal van gemaakt. Ik hoop nooit meer zo snel een paper te schrijven, niet alleen is het heel veel stress maar ik ben ook bang dat we fouten gemaakt hebben die we er met meer rust nog uit hadden kunnen krijgen.

Er waren nog andere bronnen van drukte, zoals Roos, die 15 Augustus aankwam. Met Roosje heb ik een goeie twee weken achter de rug, het is de bedoeling dat ik komende week meer tijd met haar kan doorbengen. Wel hebben 's nachts al foto's gemaakt van Marburg (hieronder te zien) en we hebben het nieuwe gebouw verkend waar psychofysica heen gaat. Gisteren zijn we naar Frankfurt geweest. We hebben een goed en een slecht museum bezocht en het viel ons op dat de terrasjes op straat net zo afgeschermd waren van de wandelaars als de terrasjes in Barcelona. Frankfurt ligt blijkbaar zuidelijker dan Marburg.

Ik had een cursus in Gießen, over 3D bewegingsanalyse. Dat is zo'n beetje de techniek die ook in films wordt gebruikt voor bijvoorbeeld Gollem in The Lord of the Rings. Je kunt er als sportwetenschapper of bewegingspsycholoog ook heel exact mee meten hoe bewegingen uitgevoerd worden. De geschiedenis van deze techniek begint ongeveer bij het fotograferen van de galop van een paard om te zien of er een moment is waarop alle vier de benen los van de grond zijn. Met het blote oog is dat niet te zien. Wat ik als proefpersoon moest doen tijdens deze cursus is ping-pong balletjes vangen die met een ping-ping balletjes kanon op me afgevuurd werden. Een andere toepassing is meten hoeveel procent van de tijd iemand met Parkinson beide voeten aan de grond heeft tijdens het lopen en hoeveel meer dat is als bij gezonde mensen. Heel misschien kan ik er ook nog iets mee in mijn werk, maar bovenal was het erg gaaf om te doen.

Vorig weekend waren Marleen en Marcel nog op bezoek. Gelukkig was het redelijk mooi weer. Helaas hadden ze nogal last van de langsrazende treinen en de uit de grond opkruipende kou, waardoor ze niet echt lekker geslapen hebben. Op zaterdag heb ik ze via een lange route door heel Marburg laten lopen en ze de belangrijkste plekken in mijn leven hier laten zien: zoals de supermarkt, de laboratoria, mijn werkkamertje en mijn huisje. Toch leuk om zo een soort samenvatting van je nieuwe leven aan je zus en aanhang te laten zien. En ik geloof dat zij het ook erg leuk vonden.

Komende week wordt het hopelijk wat rustiger. Dan kan ik wat meer genieten van Roos en misschien het praktikum voorbereiden wat ik het eerste semester ga geven. En natuurlijk moet ik alle commentaar in het artikel verwerken voor de uiteindelijk versie.

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.