Betere Dingen

| 13-10-2008 13:19Oktober Urlaub

Mijn weekje vakantie in Nederland zit er weer op (4 - 12 oktober). Er stond veel op het programma en ik ga jullie nu vermoeien met een puntig verslagje daarvan.

Vrijdag 3 oktober was de dag van de Duitse eenheid. Als ik dat had geweten was ik een dag eerder vertrokken. In plaats daarvan heb ik mijn huisje wat schoongemaakt.

Zaterdag: van Marburg naar Frankfurt moest ik staan. Er was blijkbaar een voetbalwedstrijd van Frankfurt tegen Mannheim met een hoop fans in de treinen en spreekkoren en ME en politie op het station. Heel gezellig. De rest van de reis verliep probleemloos en ik werd van het Centraal Station in Groningen op gehaald door mijn vriendinnetje. 's Avonds hebben we heel erg weinig gedaan.

Zondag: 's Ochtends hebben we (lees: Roos en ik) uitgeslapen, 's middags was er het optreden van Jonathan Pelgrim in het Prinsentheater en 's avonds hebben we ingepakt voor de Pieterpad etappe en een gedeelte van een film gekeken.

Maandag: Van Vorden zijn we naar Zelhem gelopen. Het was een grijze dag met drie spatjes motregen. Er was zon aangekondigd en er was regen aangekondigd, maar eigenlijk was dit prima loopweer. We hebben veel paddestoelen gezien en tamme kastanjes verzameld. In Zelhem hebben we een patatje gegeten en daarna zijn we meteen naar bed gegaan. Ik viel voor negen uur in slaap en werd pas na achten weer wakker. Daardoor heb ik het luiden van de Papklok van Zelhem gemist.

Dinsdag: We zijn van Zelhem naar Doetinchem gelopen en hebben daar een paddenstoelenboekje en koffie/thee gekocht. We verheugen ons al op de volgende twee etappes die we in de kerstvakantie gaan lopen. Hierbij moeten we de Rijn oversteken met een pontje. Toen we thuiskwamen was mijn bestelling bezorgd, het boek: 'The Quest for Consciousness' van Christoff Koch. Voor mij is het plezierig lezen, maar ik zal het jullie niet aanraden want het is denk ik alleen te snappen als je al behoorlijk wat weet van cognitieve neurowetenschap of als je bereidt bent bij elke alinea dingen op te zoeken in je (internet) bibliotheek. Voor mij is het leuke aan dit boek dat Koch een psycholoog met neuro-kennis is, die bewustzijn zakelijk aanpakt, zonder de woordenbrei van filosofen (hoewel die soms ook interessant zijn).

Woensdag: 's Ochtends heeft Roos haar bloed laten aftappen om te kijken of ze van alles nog genoeg heeft. Eind van de middag zijn we op de trein gestapt naar Den Haag. Daar zijn we bij Karin en Merijn en David blijven eten en slapen.

Donderdag: 's Ochtends weer wat uitgeslapen en 's middags zijn we met David naar de Grote Glijbaan geweest, hier heb ik nog een leuk filmpje geschoten van David en Roos in de bakfiets, met Merijn achter het stuur, maar die kreeg ik niet op Picasa helaas. 's Avonds ging Roos naar Amsterdam naar het Cultuurbal, waar ze zich door de gasten liet bestempelen als 'knap', 'gewoon' of 'lelijk'. Van de partij waren o.a. Albert Verlinden en minister Plasterk. Merijn, Karin, David en ik hebben eten gehaald bij een toko en toen David op een oor lag hebben we een actiefilm gekeken, dat was voor hun ook al erg lang geleden. Om een uur of twee 's nachts was Roos onder de blauwe inkt weer 'thuis' bij Karin en Merijn.

Vrijdag: Vroeg op om met de trein terug te keren uit Den Haag en de rest van de dag was gevuld met bezoekjes van en aan vrienden en familie. Lekker een beetje bijkletsen.

Zaterdag: Weer uitgeslapen natuurlijk en gelunched op het terras van V&D, dat baadde in het zonlicht. Nog wat DVD's gekocht en toen naar huis. We hebben een herfstmaal bereid met zelfgemaakt appelmoes, gepofte tamme kastanjes en een salade van gebakken champignons en alfalfa. Daarna hebben we onze film van zondag uitgekeken.

Zondag: Beetje uitgeslapen en bijna alles ingepakt (ik ben mijn nagelschaartje vergeten). Op station Noord afscheid genomen van Roos en daarna verder getreind. In de ICE had ik geen gereserveerde plek en hij zat bomvol. Aangezien ik niet zo agressief ben had ik geen zitplek en heb dus van Arnhem naar Frankfurt op de grond gezeten en gestaan, drie uur lang. Ach ja, alle treinen reden min of meer en de vertragingen vielen ruim binnen de overstaptijden. Zo rond negen uur was ik weer thuis in een mistig Marburg.

Het is nog steeds mistig. Er ligt ook een hoop werk te wachten, dus ik ga maar weer eens aan de slag. Met als toegift hier nog een slideshow met beeldimpressies van de afgelopen week:Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.