Betere Dingen

| 03-02-2009 16:46Abwechslung

Na terugkeer uit Marrakesh is er al weer het een en ander gebeurd, beroepsmatig vooral. Het leukste is dat ik de EyeSeeCam aan de praat heb gekregen. Hiermee kunnen we dus binnenkort naar buiten gaan om experimenten te doen. Dat zal dan 'echter' zijn dan in het lab. Oorspronkelijk is het bedoeld als hulp voor artsen. Ten eerste als meetapparaat voor het stellen van diagnoses bij mensen met afwijkingen in hun zicht. Ten tweede om operaties vanuit het perspectief van de arts te filmen, zoals hier bij een tandarts. Wij zullen het gebruiken om te 'meten' waar mensen naar kijken in real-world omgevingen, een beetje zoals hieronder. Er is ook al een korte speelfilm mee gemaakt: The Juggler. Donderdag ga ik het apparaat kort demonstreren aan de AG Neurophysik en daarna moeten we maar eens naar buiten met het ding!


Ostrale 2008 - empty exhibition hall from Johannes Vockeroth on Vimeo.


Verder ben ik verhuisd naar de tweede verdieping (daar zitten belangrijkere mensen dan op de eerste). Het nadeel is dat ik niet meer met Marnix en Josef op dezelfde kamer zit, maar het voordeel is dat ik dichter bij de koffie-automaat zit (en dichter bij Wolfgang). Misschien is het tijdelijk, maar dat zullen we wel zien. Het uitzicht is ook beter, dus foto's volgen.

Het eerste paper is geaccepteerd! Het zou in september 2009 gepubliceerd moeten worden in een special issue van Visual Cognition met als thema: Eye Guidance in Natural Scenes.
Congratulations again my darling!
Viviane - 03-02-’09 19:57

De demonstratie van het apparaat aan de werkgroep is verplaatst omdat professor Bremmer er ook graag bij wil zijn. Nu heb ik mooi de kans om nog wat spectaculaire filmpjes te maken. De eerste is het smeren van een broodje met pindakaas vanuit de ogen van de smeerder. Dit is een fantastisch filmpje geworden, hopelijk mag ik het binnenkort online gooien.
marius - 07-02-’09 12:37

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.