Betere Dingen

| 06-06-2009 13:43Courgettesoep

Ingredienten voor 1 persoon:

  • 1 bouillonblokje voor 1 liter groentebouillon
  • 1 grote courgette
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 200 gr bloemkoolroosjes
  • 1 vastkokende aardappel

Met dit recept ben ik gaan experimenteren na een 'vakantie' in Zeeland, waar we de basis van de soep (met alleen de ui, courgette en bouillon) als tussendoortje van de gastvrouw kregen. Het is bijna een maaltijdsoep geworden, maar niet zo heel zwaar.

Snipper de ui en bak hem met een klein beetje olie in je soeppan. Snij de courgette aan kleine stukjes en doe die er bij als de ui glazig is. Voeg water toe zodat alles net onder water staat, er mag niks gaan 'drijven'. Mik het bouillonblokje er bij en breng het aan de kook (in het bouillonblokje zit al meer dan genoeg zout, dus laat dit maar fijn in je keukenkastje staan, tenzij je niet van de smaak van groentes houdt). Laat het een paar minuten koken (3 a 5) tot de courgette wat zachter is. Gebruik dan je staafmixer om er een gladde soep van te maken.

Snij de wortel aan plakjes, en maak kleine roosjes van de bloemkool. Schil de aardappel en maak er blokjes van. Voeg alles toe aan je soep, voeg ruim water toe (het spul mag nu wel wat drijven, maar het moet ook niet te dun worden) en laat dit nog 10 minuten koken.

Lekker met stokbrood of een stevig (bzw. Duits) brood met boter. Het is ook leuk om er vermicelli bij te doen of de extra groentes wat te varieren (paprika, broccoli). Je kunt ook de laatste twee minuten wat taugee mee laten koken of een scheutje (soja-) room toevoegen.

One or more comments are waiting for approval by an editor.

(optional field)
(optional field)

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible until it has been approved by an editor.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.