Betere Dingen

| 06-06-2009 13:59Asperges met spinazie

Ingrediƫnten voor 1 persoon:

  • 4 of 5 asperges
  • 2 eieren
  • 200 gr basmatirijst
  • 250 gr spinazie
  • 1 handje geraspte kaas

Aangezien ik maar 2 pitjes op mijn fornuis heb is het wat lastig om alles precies uit te kienen, maar het kan. Je hebt trouwens goed gelezen dat er geen kruiden in gaan, de verse ingrediƫnten hebben van zichzelf al een heerlijke smaak. Zelfs de basmatirijst kan een fantastische geur en smaak hebben als het een goeie is. Dat wilde ik allemaal niet overstemmen.

Laat de asperges 15 a 20 minuten in koud water liggen. Kook ondertussen de eieren zacht (5 a 6 minuten) en zet vast een pan klaar voor de rijst en voor de asperges. Voor de asperges heb je een grote pan nodig waar ze in kunnen liggen.

Schil de asperges met een dunschiller (of een aspergeschiller als je die hebt) en haal de onderste 2 cm er af. Kook ze 15 tot 20 minuten. Zet ook vast de rijst op. Was ondertussen de spinazie in een vergiet en laat het uitlekken. Pel de eieren. De rijst zal meestal eerder klaar zijn dan de asperges. Giet de rijst af en haal hem van het vuur. Zet een koekenpan op met een heel klein beetje olie en laat de spinazie hier in slinken.

Als je alles opdient garneer je de eieren en asperges met een klein beetje kaas. Als variaties kun je toch wat peper of knoflook door de spinazie doen (de knoflook persen en als eerste in de pan doen). Of je kunt bijvoorbeeld een wat exclusievere rijst nemen, zoals wilde rijst.

One or more comments are waiting for approval by an editor.

(optional field)
(optional field)

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible until it has been approved by an editor.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.