Betere Dingen

| 07-08-2009 20:46Immatrikulation!

Terwijl Louis van Gaal FC Bayern München coacht en Sylvie van der Vaart hier reclame maakt voor Gilette, ben ik ge-im-ma-tri-ku-leerd als student van de uni Marburg! Jeej, nu heb ik een Semester-ticket waarmee ik in Hessen gratis met het openbaar vervoer kan en goedkoper in de mensa kan eten. Bij veel restaurants en winkels hebben studenten ook nog eens korting. De inschrijving schijnt ook nodig te zijn om te promoveren, trouwens.

Gefeliciteerd Marius. Je bent weer een ,,brug verder,,. Succes en vooral plezier hiermee.
Johanna (E-mail ) - 08-08-’09 16:59

Het klinkt officieel. Doen ze dat in andere landen ook, dat immatrikulieren? Het heeft in elk geval voordelen voor het alledaagse leven. Een extra studie van het openbaar vervoer wordt nu interessant.
JV
JV (E-mail ) - 09-08-’09 09:15

Johanna: dank!

Het klinkt heel officieel, maar het is gewoon geld betalen en in een computersysteem terecht komen. Dan krijg je ook nog een leuk pasje mee enzo. Volgens mij heet het in Nederland gewoon inschrijven ofzo. In ieder geval ben ik er een beetje dubbel over. Ik heb het nodig, en het klinkt wel gaaf. Maar aan de andere kant ben ik nu officieel weer student, en zo voel ik mij al lang niet meer.
marius - 09-08-’09 10:06

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.