Betere Dingen

| 29-08-2009 11:29Regensburg: ECVP 2009

Gisteravond ben ik teruggekomen van ECVP 2009 in Regensburg. Na Rauischholzhausen was de lokatie van het congres maar armzalig (zie foto's). In sommige gangen van het complex begon je je soms af te vragen waarvoor je ook al weer veroordeeld was. Dat kwam vooral door de kleuren en de schaarse verlichting. En ander verschil met Rauischholzhausen was dat er zo veel mensen waren dat je nauwelijks in contact kwam met mensen, hoewel ik op de laatste dag nog wel met drie mensen wat gesprekjes had, zodat ze misschien contacten worden. En ook op het Banquet Dinner (dat veel te duur was voor een lopend buffet) heb ik nog iemand ontmoet met wie we misschien een experiment samen gaan doen. Het was ook een heel vol programma. Dinsdag, woensdag en donderdag heb ik elke dag iets van veertien lezingen gezien, vrijdag slechts twaalf, toen hield ik het niet meer vol. 's Ochtends en 's middags waren er steeds twee sessies met lezingen tegelijk, dus je moest altijd kiezen wat je wilde zien. Er waren van dinsdag t/m donderdag ook steeds tussen de 100 en 130 posters en op vrijdag nog een keer 60 tot 70. Dat was dus ook steeds kiezen. En dan waren er 's avonds ook nog wat langere lezingen. Ik zit nu te vol met info en heb nog een paar nieuwe ideeën opgedaan die ik maar snel moet opschrijven, want de komende tijd heb ik geen kans ze uit te voeren.

Mijn eigen poster was volgens mij wel een succes. Ik was continu bezig met belangstellenden uit te leggen wat we precies deden. Naderhand waren alle 30 kleuren hand-outs weg en ook een paar van de zwart-wit hand-outs. Goeie score. Ik denk dat het publiek ook inderdaad meer mijn publiek was dan dat in Göttingen. Aan de andere kant was er relatief weinig real-life onderzoek, volgens mensen die er eerdere jaren ook waren. Dat zou kunnen komen omdat die allemaal op het tegelijkertijd georganiseerde congres ECEM in Southampton waren. Lijkt me goed om daar volgend jaar maar heen te gaan. Hopelijk ben ik er dan ook klaar voor om zelf een talk te doen en geen poster.

Na twee weken hotelvoer en niet bijzonder goed slapen, ben ik blij dat ik weer even thuis mag zijn en in Marburg wat rond kan sukkelen. Bijkomen door gewoon normaal te werken. Het was natuurlijk niet alleen maar vermoeiend, ik ben er ook uit geweest en ben enigszins verrijkt terug gekomen van de reisjes her en der, dus het was ook een soort van vakantie.

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.