Betere Dingen

| 29-12-2009 13:06Pannenkoeken (vegan)

Ingrediƫnten voor 1 persoon:

  • 1/4 banaan
  • 1/4 zakje bakpoeder (4 gr)
  • 4 dl havermelk
  • 200 gr (volkoren/tarwe) bloem
  • olie of (soya)boter om te bakken
  • je favoriete pannenkoeken beleg

Mix alle ingredienten (bloem, melk, banaan, bakpoeder) tot een glad beslag. Zorg altijd dat je een beetje extra melk en bloem hebt om het beslag wat aan te passen. Het moet goed vloeibaar zijn, zodat het makkelijk te verspreiden is in de pan, maar niet te dun, anders scheuren je pannenkoeken.

Zet een koekenpan op een hoog vuur en laat die flink heet worden voor je gaat bakken. Bak de pannenkoeken: een klontje boter in de pan (of een scheutje olie) en een pollepel beslag - een beetje meer of minder, afhankelijk van hoe groot je pan en lepel zijn natuurlijk. Als de bovenkant gestold is kun je de pannenkoek omdraaien met een spatel en nog eventjes op de andere kant laten liggen. Proef je eerste pannekoek om te kijken of het goed is, zo niet dan kun je nu het beslag nog verbeteren of de pan heter maken.

Zelf zet ik altijd een klein pannetje met een beetje water erin op het vuur. Hier op leg ik een bord en op dat bord blijven de pannenkoeken mooi warm.

Er is heel veel te varieren met wat je er op doet: klasiekers als schenkstroop en (poeder)suiker, of jam, maar bijvoorbeeld ook gebakken groenten of geroosterde noten en zaden, of bijvoorbeeld (ijs met) slagroom en hagelslag.

Laatst met sojamelk gemaakt, misschien toch lekkerder dan met havermelk. Provamel extra of met calcium is lekker, misschien wat romiger dan sojamelk naturel.
Viviane - 27-03-’10 20:31

One or more comments are waiting for approval by an editor.

(optional field)
(optional field)

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible until it has been approved by an editor.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.