Betere Dingen

| 23-12-2011 21:25Merry Christmas!

Und Fröhliche Weihnachten!

Geen reacties

| 12-12-2011 12:58Später Herbst

Druk, druk op het (nieuwe) werk, en door mijn nieuwe smartphone heb ik meestal mijn camera niet meer bij me om af en toe wat plaatjes te schieten. Maar in Marburg is het toch ook echt weer herfst (geweest), en hier is het bewijs, in 3D voor mensen die een rood/groen brilletje hebben liggen.

Geen reacties

| 31-10-2010 16:15Familie

Familietijd! Vorig weekend mijn ouders hier over de vloer gehad en later in de week nog ome Dirk met nichtje Brenda. Eigenlijk de hele tijd ook prachtig herfstweer, met soms wat grijs. Maar zo mag een herfst van mij wel zijn!

Geen reacties

| 27-08-2010 13:08ECVP'10

Gisteravond terug van de conferentie in Lausanne: ECVP'10. Een paar inspannende en inspirerende dagen. Het was bovendien ook vaak gezellig en we hadden nog tijd om een beetje van de omgeving te genieten. Met de science zal ik jullie niet vermoeien, maar hier is wel een beetje de sfeer:

Twee reacties

| 19-07-2010 22:35Sommerhitze

Wanneer wordt het weer wat verdraaglijker?

Geen reacties

| 15-07-2010 20:32Schwester und Freund

Afgelopen weekend waren Marleen en Marcel hier op bliksemvakantiebezoek. We hebben vooral in de stad gerelaxt in de bloedhitte, hoewel de wandeling door het bos naar het nieuwe lab misschien wel wat verkoeling bracht. Vrijdagavond kwamen ze aan en zondagmiddag reisden ze weer af. Een soort van hoogtepunt was om op het terras van Bistro Early de wedstrijd Duitsland-Uruguay te zien - uiteraard omringd door Duitsers. Men verwachtte van ons erg pro-Duitsland te zijn (ze zouden dan ook voor NL juichen, de volgende dag), maar dat lukte toch niet zo makkelijk. Marleen had eerder pech, toen ze op de Dag van de Arbeid hier kwam om te shoppen en alles dicht was. Nu had ze geluk, het was Drei Tage Marburg en de markt stond steeds vol met biertenten en lallende mensen. Het was leuk en goed ze ook eens hier te hebben en wat van mijn dagelijkse leven te kunnen delen.

Geen reacties

| 08-07-2010 10:39Minidokumentarfilm

De laatste tijd schrijf ik hier niet meer zo veel. Ik ben nog onder de indruk van alles en daarnaast beweeg ik me wat meer op Twitter. Ondertussen heb ik een paar filmpjes verzameld van dingen in de natuur die ik tegenkwam en gaaf vond. Daar heb ik nu een soort mini natuurfilm van gemaakt.

Spreek zelf het commentaar er bij in:

"Soms gaat het er gewelddadig aan toe - en ben je blij dat je een thuis hebt om te schuilen. Maar dan zie je dat dingen ook weer verder gaan. Muizen zijn op zoek naar voedsel. Een moedereend probeert haar jongen aan dezelfde kant van het hek te krijgen, terwijl ook braamstruiken zich moeizaam voortplanten. Even verderop sjort een mier eindeloos aan een stuk hout. En een buizerd negeert onverstoorbaar de aanvallen van een kraai."
Of iets dergelijks.

Geen reacties

| 11-04-2010 23:08Satellite

Lena Meyer-Landrut is de Duitse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Beter dan de Nederlandse... maar dat was ook niet zo moeilijk. Het liedje hoor je overal en Lena zelf komt ook af en toe op tv, hoewel ze zich ook voorbereidt op het eindexamen ("Abitur" is toch eindexamen?).

Geen reacties

| 24-03-2010 20:08Bosmuis

Toch leuk, zo'n bos. Vanochtend werd ik bekeken door deze bosmuis, maar ik keek lekker terug!

Acht reacties

| 10-03-2010 15:41Taubchen

Gisteravond was het een niet zo doorsnee wandeling naar huis. Eerst zag ik een ree in het bos bij de Römerweg. Later, toen ik bijna thuis was zaten er aan de overkant van de weg twee duiven op de stoep die niet weg gingen toen ik er aan kwam. Eentje zag er wat rommelig uit; er zaten hier en daar wat veertjes los. Bij nadere beschouwing was dat een vrouwtje en de andere duif een mannetje. Waarschijnlijk was ze aangereden en kon niet meer vliegen. Om ze wat te beschermen heb ik ze een heg in gejaagd. Dat ging gepaard met een angstig gepiep. Ik vroeg me nog af of het de duiven waren die vlak bij mijn raam met Schlossblick een nestje hebben.

Vanochtend hoorde ik daar een vogel aan komen vliegen en die zat ook luid te roeken. Toen ik mijn rolluik opende zag ik echter een rare vlek op het wegdek, beneden. Op weg naar huis ben ik daar langs overgestoken. Er zat ook geen enkele duif in de heg of in de tuin daarachter. En die vlek bestond voornamelijk uit veren, bloed en ingewanden...

Ik stel me zo voor dat het mannetje weer op het nestje is gaan zitten (ligt nog geen ei in, denk ik) en dat het vrouwtje er achteraan wilde. Daarvoor moest ze de straat over, en zonder vliegkunst had ze toen vrij snel een twee aanrijding te pakken. Ik weet het dus niet helemaal zeker, maar het ziet er naar uit dat de duifjes bij mij raam weg zijn. Op de foto de twee duiven, nadat ik ze een keer had opgeschrikt toen ik thuiskwam en het rolluik opendeed.

Update: vanochtend zat er een extra duifvormige vlek op het wegdek (zie foto). Het lijkt erop alsof de doffer zijn tortel niet achter kon laten en daardoor ook geslachtofferd is. Tragisch. Ik ben er van overtuigd dat dat in die duiven-hersentjes ook gepaard ging met allerlei duiven-emoties. In hoeverre die op mensen-emoties lijken weet ik niet, maar gelijkenis met mensen is gelukkig geen maatstaf voor waarde, dat zou onlogisch zijn. Overigens zijn het niet de duiven bij mijn raam, die zitten er nu allebei weer, en ondertussen hoor ik continu de auto's voorbij rijden.

Update 2: Achteraf zou het ook kunnen dat de plak duif los is geraakt en een meter verderop weer aangestampt is door auto's.

Vier reacties