Betere Dingen

| 05-04-2009 17:18Schnuggelsche

Vorig weekend had ik nog een congres in een enigszins nat Göttingen, zoals eerder verteld. Overigens met matig succes, het congres was niet echt geschikt voor psychologische onderwerpen, maar degenen met wie ik sprak vonden ons onderzoek wel behoorlijk interessant.

Zondagmiddag kwam ik thuis uit Göttingen en diezelfde middag heb ik Roos van het station gehaald. Ze is gisterochtend weer vertrokken en het voelt alweer leeg en stil hier. Toen ze hier was, was het ook de hele tijd zonnig weer. Naast mijn werk hebben we een paar leuk dingen samen gedaan: wandelingen, uit eten, films kijken en, wat het verrassendst was: veganistisch gebak maken, dus bakken zonder boter, melk en eieren. Dat gaat best goed, hoewel je er wel ervaring mee moet krijgen denk ik - zoals met alle gebak. We hebben kokos-amandel koekjes (Roos vooral) gemaakt en een aardbeien taart. Daar heb ik vanochtend nog mee ontbeten want hij moest dringend op. Gezien de samenstelling is het eigenlijk niet eens zo'n ongezond ontbijt. Ik ben bezig met een receptenpagina op de site, zodat mensen met tijdelijk gebrek aan kookinspiratie eens wat vega dingen kunnen proberen (ook geschikt voor mensen die niet weten wat ze voor een vega-gast zouden kunnen bereiden). Deze taart komt er zeker op!

Het is bij mij thuis aanzienlijk drukker geworden. ;)
Viviane (formerly known as Roos) - 05-04-’09 20:57

Taart lokt altijd gasten. Ziet er lekker uit. Is dat een soort gelei? En zo ja, waar is die dan veganistisch van gemaakt?
Joris - 11-04-’09 22:22

Het is agar-agar, gemaakt van een soort zeewier, komt oorspronkelijk geloof ik uit Indonesie. Je proeft het bijna niet, net als gewone gelatine en je kunt het blijkbaar ook gebruiken voor puddingen enzo, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Er is nog een voordeel: het werkt veel en veel sneller dan gelatine. Arrowroot en kudzu zijn nog twee plantaardige alternatieven voor gelatine, en die stonden eigenlijk in het recept, maar die konden we hier niet vinden.
marius - 12-04-’09 15:22

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.