Betere Dingen

| 25-10-2009 17:34Monatsbericht

Een hele maand heb ik al niets meer van me laten horen, terwijl er toch best wat te vertellen was. Vier weken:

Week 1: Roos (aka Viviane) is hier een hele week geweest. Het eerste weekend hebben we allebei een dag voor de ander georganiseerd. Ondanks dat niet alles lukte was het erg leuk. We hebben een lokale cocktailbar ontdekt, ze hebben een terras aan de Lahn en vrij veel alcoholvrije cocktails. Door de week hebben we allebei wat geprobeerd te werken. Marleen en mijn moeder waren het laatste weekend van die week ook hier. Ze zouden zaterdag gaan shoppen, maar helaas was het de Tag der Deutschen Einheit. So what? Nou, een feestdag in Duitsland betekent dat alle winkels dicht zijn, behalve cafeetjes enzo (goeie vakbonden?) zodat er niets te doen is en iedereen een beetje verdwaasd op straat zwerft (lijkt me ook slecht voor de economie trouwens). Wel zijn we op zondagavond met z'n vieren naar Sylvia Sauer's StimmMorphosen geweest in de Marburger Kunstverein. Roos is die maandag met ma & zus mee terug gereden naar Groningen, kon ze daar ook nog wat mensen opzoeken.

Week 2: De Arbeitsgruppe Neurophysik is verhuisd naar de Karl-von-Frisch-Straße 8a. Een barak helemaal voor onszelf (behalve een collegezaal). Alles is gelijkvloers en nieuw ingericht. We hebben nu ook een keuken en een douche en twee extra laboratoria: EEG en OptoTrak voor wie het wat interesseert. Het is wel ver weg, dus iedereen heeft extra reistijd en 's avonds is er bijna niemand meer aan het werk omdat je niet snel even iets te eten kunt halen. Het idee is dat je dat aan ziet komen en iets meeneemt om in de keuken te maken. Tot nu toe werkt het niet helemaal. Komt voor mij misschien ook omdat ik met de bus moet.

Week 3: Metingen in Utrecht! Een samenwerking met mijn studiegenoot André Kamphuis. Sociale psychologie met oogbewegingen. Daarvoor ben ik een week in Den Haag gaan logeren, bij Roos en dan leuk commuten naar Utrecht. Het experiment was mooi voorbereid en de eerste paar metingen gingen erg goed, maar toen hield de EyeSeeCam er mee op. Die is nu weer in München voor reparatie. Wel heb ik het Haagse ietsjes beter leren kennen: taarttentje Baklust van binnen gezien, de voormalige Haagse stadsdichter Harry Zevenberg gehoord, film gezien in het filmhuis en in de bibliotheek gezeten om warm te worden (Roos had nog geen verwarming). En wie zag ik daar lopen: Rutger van Koert... Zaterdag hebben we nog bij André en Keri gegeten. Het experiment gaan we dan komend voorjaar nog eens proberen, met wat verbeteringen misschien. Zondag kwamen Pa & Ma met de gaskachel van Roos. Die hebben we gelijk geïnstalleerd en uitgeprobeerd. Daarna zijn ze met mij en de EyeSeeCam naar Marburg getourd. Ze zijn nog twee nachtjes blijven slapen in de 'Schönste Zimmer Marburgs'.

Week 4: De afgelopen week heb ik het openbaar vervoer hier wat van dichtbij gezien; het is niet te doen om elke dag naar het werk te lopen nu. Op weg naar huis kom ik ook niet meer in de buurt van winkels dus moet ik nu apart boodschappen gaan doen. Gisteren ben ik de Lahnberge op gefietst langs een wat betere route als de eerste keer. Van dit pad en het nieuwe gebouwtje zal ik nog eens beelden maken. En nu ben ik me aan het voorbereiden op een presentatie, komende dinsdag, over het eerste EyeSeeCam experiment en hoe we de data analyseren.

je maand verhaal met plezier gelezen. Zo weet ik waar je zoal mee bezig bent. Ik kijk uit naar je volgende verslag! Groetjes.
Johanna ten Dam (E-mail ) - 09-11-’09 15:26

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.