Betere Dingen

| 10-03-2010 15:41Taubchen

Gisteravond was het een niet zo doorsnee wandeling naar huis. Eerst zag ik een ree in het bos bij de Römerweg. Later, toen ik bijna thuis was zaten er aan de overkant van de weg twee duiven op de stoep die niet weg gingen toen ik er aan kwam. Eentje zag er wat rommelig uit; er zaten hier en daar wat veertjes los. Bij nadere beschouwing was dat een vrouwtje en de andere duif een mannetje. Waarschijnlijk was ze aangereden en kon niet meer vliegen. Om ze wat te beschermen heb ik ze een heg in gejaagd. Dat ging gepaard met een angstig gepiep. Ik vroeg me nog af of het de duiven waren die vlak bij mijn raam met Schlossblick een nestje hebben.

Vanochtend hoorde ik daar een vogel aan komen vliegen en die zat ook luid te roeken. Toen ik mijn rolluik opende zag ik echter een rare vlek op het wegdek, beneden. Op weg naar huis ben ik daar langs overgestoken. Er zat ook geen enkele duif in de heg of in de tuin daarachter. En die vlek bestond voornamelijk uit veren, bloed en ingewanden...

Ik stel me zo voor dat het mannetje weer op het nestje is gaan zitten (ligt nog geen ei in, denk ik) en dat het vrouwtje er achteraan wilde. Daarvoor moest ze de straat over, en zonder vliegkunst had ze toen vrij snel een twee aanrijding te pakken. Ik weet het dus niet helemaal zeker, maar het ziet er naar uit dat de duifjes bij mij raam weg zijn. Op de foto de twee duiven, nadat ik ze een keer had opgeschrikt toen ik thuiskwam en het rolluik opendeed.

Update: vanochtend zat er een extra duifvormige vlek op het wegdek (zie foto). Het lijkt erop alsof de doffer zijn tortel niet achter kon laten en daardoor ook geslachtofferd is. Tragisch. Ik ben er van overtuigd dat dat in die duiven-hersentjes ook gepaard ging met allerlei duiven-emoties. In hoeverre die op mensen-emoties lijken weet ik niet, maar gelijkenis met mensen is gelukkig geen maatstaf voor waarde, dat zou onlogisch zijn. Overigens zijn het niet de duiven bij mijn raam, die zitten er nu allebei weer, en ondertussen hoor ik continu de auto's voorbij rijden.

Update 2: Achteraf zou het ook kunnen dat de plak duif los is geraakt en een meter verderop weer aangestampt is door auto's.

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.